Home » Luft og Lunger » Luftrensende teknologi har effekt på astma- og atopisk eksempatienter
Sponsored
avatar

Leif Bjermer

Professor og afdelingsleder ved Respiratory Medicine and Allergology på Lund Universitet

Den luftrensende teknologi, Airsonett® Air4, forbedrer symptomer, inflammationsniveauer og livskvaliteten hos persisterende atopisk astma og eksempatienter, når den anvendes under patientens søvn. Det konkluderer flere studier udgivet i bl.a. Thorax, Respiratory Medicine og Clinical Allergy. Anvendelse af teknologien i hjemmet giver samtidig færre læge- og hospitalsbesøg.

Airsonett® Air4 bruger den patenterede teknologi TLA (Temperature controlled Laminar Airflow) til at fokusere filtreret, ren luft mod vejrtrækningszonen under patientens søvn. Den filtrerede luft afkøles en smule, før den frigives fra enheden, der placeres ved siden af sengen og over patientens hoved. Luften skubber forsigtigt partikler og allergener væk fra vejrtrækningszonen, hvad gør, at sygdomspatologien ikke forværres under søvn.

Bedre søvn og højere livskvalitet

Brug af teknologien er forbundet med mindre luftvejsinflammation, systemisk allergi, bedre søvn og en højere score i livskvalitet hos persisterende atopisk astmapatienter, viser et kontrolleret studie på over 300 patienter udgivet i tidsskriftet Thorax, 2012.

”Vi indånder forureninger, allergener og irritanter om natten, hvor vores responstærskel er mindre. Det gør patienterne mere sårbare om natten, og de vågner derfor ofte med højere niveau af inflammation i luftvejene og systemisk allergi. Hvis de til gengæld sover i et allergifrit miljø, hjulpet på vej af Airsonett®-teknologien, når de at restituere i løbet af natten og har mindre symptomer om dagen,” siger Leif Bjermer, professor og afdelingsleder ved Respiratory Medicine and Allergology på Lund Universitet. Han har bistået udviklingen af teknologien og er medforfatter på det kontrollerede studie fra Thorax og flere andre, der finder positive resultater ved brug Airsonett®-teknologien.

Færre hospitalsbesøg

Studiet afslører samtidig, at jo sværere symptomer patienten har, desto større positiv effekt har Airsonett®-teknologien på patienten. Dertil kommer et studie, udgivet i tidsskriftet Clinical Allergy, som viser, at Airsonett®-teknologien havde en markant inflammationssænkende effekt på børn med svært atopisk eksem. 

”Det en non-invasiv behandling, der ikke har bivirkninger og ikke påvirker anden medicinsk behandling, som patienten får. På den måde er det et godt redskab til at fremme patientens velbefindende,” siger Leif Bjermer. 

Da Airsonett®Air4 bruges i hjemmet er behovet for lægeaftaler eller planlagte hospitalsbesøg lavere end for andre behandlinger. Brug af teknologien bygger på et sundhedsøkonomisk rationale. 


Next article